Fruticultura Argentina : regiones y cultivos /

Bibliographic Details
Other Authors: Coniglio, Rubén Marcelo (Editor)
Format: Book
Language:Spanish
Published: Rosario : UNR Editora, 2013
Subjects:
Table of Contents:
  • Introducción: Historia de la fruticultura. Fruticultura Mundial / Berasaluce, Silvina, Gallucci, Danilo, Gelmini, Sofia, Kaschel Siebert, Paulina, Paes Albino, Simone, Ravera, Federico.
  • CAP. I: REGIONES FRUTÍCOLAS: Caracterización de la región Bonaerense / Baldo, Emerson Javier, Brunori, Alejandro Martin, Clímaco, Juan Ignacio, Evangelista, Damián
  • Caracterización de la región Centro: Córdoba / Coniglio, Rubén Marcelo, Fassio, Nicolás, Pellegrini Fosco, Emanuel
  • Caracterización de la región del Nuevo Cuyo / Carnevale, Favio Martin, Coniglio, Rubén Marcelo, Leites, Raúl Ricardo
  • Caracterización de la región Mesopotámica / Depetris, Mara Belén, Drisun, Mario Francisco, Magrí, Laura Inés, Sciarresi, Cintia Soledad
  • Caracterización de la región del NOA / Carbonelli, Renzo Ariel, Crivello, Carlos Manuel, Guerrieri, Lisandro, Lauretta, Federico Hernán
  • Caracterización de la región Norte: Chaco y Formosa / Botti, Federico Augusto, Catalán, Orlando David, Damiani, Nahuel Alfredo, Friedli, Walter
  • Caracterización de la región Sur: Alto Valle de Río Negro y Neuquén / Belda, Rocío Soledad, Cossar, Lucía, Cuffaro Gonzáles, Luisina, Perano, Cecilia.
  • CAP. II CULTIVOS: Producción de plantas frutales / Caruso, Cecilia, Sorrequieta, Juan
  • Cultivo de especies cítricas: cidra, lima, limonero, Kumquat, mandarín o, naranjo, pomelo, quinoto, trifólio / Barletta, Nahuel, Dovidio, Leonel Román, Gonzalez, Roberto Martin, Iturbe, Alejandro
  • El cultivo de la vid / Coniglio, Rubén Marcelo, Ordoñez, Ignacio, Rodriguez, Nicolás Manuel
  • El cultivo del olivo / Coniglio, Rubén Marcelo, Merindol, Damián, Mitelsky, Marcos
  • Frutales de carozo: cerezo, ciruelo, damasco y duraznero / Álvarez, Ramiro, Amato, Soledad Luciana, Churin, Santiago, Coniglio, Rubén Marcelo, Mogni, Virginia Yanina
  • Frutales de pepita: manzano, membrillero y peral / Balsa, Adrián, Marcolini, Pablo
  • Frutos rojos: arándano, frambueso, frutilla, grosellero, morera y zarzamoras / Espencieri, María Soledad, García Fuentes, María Paula, Ortolani, Sofia, Osta, Silvina María
  • Frutos secos: almendro, avellano, castaño, nogal y pecán / Beltramino, Javier, Coniglio, Rubén Marcelo, Dalmasso, Fernando, del Valle, Nicolás, Gianotto, Laura Noelia, Piermattei, Patricio, Pigozzi, Laura Soledad
  • Frutos tropicales y subtropicales: bananero, caqui, granado, kiwi, mamón, mango, níspero y palto / Baruzzo, Fiorela, Bianchi, Julieta, Devetac, Julieta, Zurbriggen, Santiago Miguel
  • El cultivo de la higuera / Gálvez, Lisandro, Gamulin, Ivana, Gotta, Fabio, Pignochino, Carlos Daniel
  • El cultivo de la tuna / Alvarez, Pura Gloria, Palmieri, Franco Gabriel, Sapei, Ezequiel Francisco.